Maig 2022. Núm. 15

Notícies

Automatització i dades obertes en les agendes dels alts càrrecs municipals

Imatge: Gabinet d'Innovació Digital

Imatge: Gabinet d'Innovació Digital

Millora la visualització de l’agenda dels alts càrrecs als webs municipals i la seva vinculació amb el registre de grups d’interès i el portal de transparència.

Aquesta millora consisteix a crear un nou mòdul en els webs municipals amb el suport de la Diputació de Barcelona, el qual permet mantenir l’agenda dels alts càrrecs de manera integrada en el registre de grups d’interès de la Generalitat de Catalunya. D’aquesta manera, els tècnics municipals poden incorporar fàcilment la gestió dels grups d’interès en el seu dia a dia. 

A més, l’agenda de grups d’interès gestionada des del web municipal alimenta el portal de transparència municipal ofert pel Consorci AOC.

Properament, es preveu que els actes de l’agenda dels alts càrrecs s’ofereixin en dades obertes i que es puguin consultar tant des del portal de dades obertes del mateix ens (ofert pel Consorci AOC) com des del portal de dades obertes que la Diputació de Barcelona ofereix amb dades del món local. 

Actualment, aquesta millora s’està provant a l’Ajuntament del Pont de Vilomara i Rocafort. 

Aquest projecte s’emmarca en les accions per a l’automatització de la publicació de dades en matèria de transparència. En concret, en la publicació de l’agenda institucional dels alts càrrecs (article 55 de la Llei 19/2014, de 29 de desembre, de transparència, accés a la informació pública i bon govern) i en la publicació de la informació de grups d’interès (article 46 i article 49 d’aquesta Llei).

Quins avantatges suposa per a l’ens local?

  • El tècnic municipal únicament ha d’actualitzar una vegada la informació en el web municipal, que surt publicada en el portal de transparència i, posteriorment, en els portals de dades obertes municipals i de la Diputació de Barcelona. 
  • L’agenda dels alts càrrecs s’integra al registre de grups d’interès i se’n simplifica la gestió i actualització. 
  • Es dona compliment a les obligacions de publicitat activa i al codi de conducta dels alts càrrecs i de bon govern, subscrit per les entitats locals.
     

Què cal fer si esteu interessats a incorporar aquesta millora?

Són beneficiaris d’aquesta millora els ens locals que rebin suport de la Diputació de Barcelona en el manteniment del web municipal. Si esteu interessats a incorporar aquesta millora, poseu-vos en contacte amb el vostre referent del web municipal o amb el Gabinet d’Innovació Digital (gb.innovaciod@diba.cat).
 

Newsletter: Innov@diba
Newsletter number: Maig 2022. Núm. 15

 
       
 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat
Idees i suggeriments

Àrea d'Innovació, Governs Locals i Cohesió Territorial
Diputació de Barcelona

Rambla de Catalunya, 126

Edifici de Can Serra

08008 Barcelona