Tallers Oberts BCN és la principal cita amb artistes plàstics, persones artesanes, professionals del disseny i escoles de creació de Barcelona i L’Hospitalet de Llobregat. Durant una setmana la comunitat creativa s'uneix en un mateix projecte amb l'objectiu comú de difondre els oficis artesanals. Una ocasió única per a la ciutadania per endinsar-se al món de la creació, l'art, l'artesania i el disseny de la mà dels propis creadors, creadores i professionals relacionats.
Podreu visitar l'Escola i gaudir del seu espai i de les activitats que s'hi realitzen els dies 24 i 27 de maig de 10:00h a 14:00h. Més informació a tallersobertsbarcelona.cat
La Diputació de Barcelona, una vuitantena de municipis, la Federació de Municipis de Catalunya i l’Associació Catalana de Municipis van escenificar el passat 25 d'abril l’adhesió conjunta a la Declaració per uns municipis i unes comunitats cuidadores . El text expressa el compromís dels ens locals a entendre les cures “com una activitat essencial per a la vida, així com per a la dinamització social i econòmica dels nostres municipis, que requereix de major reconeixement i de corresponsabilitat personal, social i institucional”. I concreta un decàleg de 10 accions per avançar en els polítiques públiques locals de les cures.
Aquesta conversa que tindrà lloc el proper 12 de maig té per objectiu donar a conèixer iniciatives que treballen per potenciar el lideratge, l'apoderament i la generació de xarxes de dones empresàries i professionals, i abordar com es poden generar aliances entre l'àmbit privat i l'àmbit públic per enfortir la presència de les dones en espais de decisió i promoure nous models de lideratge que permetin avançar en la igualtat de gènere.
La benvinguda serà a càrrec d'Alba Barnusell i Ortuño, diputada delegada de Polítiques d'Igualtat.
Les ponents seran:
Lourdes Muñoz, Fundadora de SheLeader
Anna Mercadé, Presidenta de l'Associació 50 a 50
Isabel Sabadí, Directora de 22@Network BCN
Isabel M. Segura Roda, Presidenta executiva de la Fundació Grup Set
Modera: Laura Marín, periodista
Data: 12 de maig de 2022
Hora: 12:30h a 14h
Podeu fer la inscripció en aquest enllaç
L’acord concreta l’impuls inicial del programa Barris i comunitats: motors de transformació, entre d’altres, i genera sinèrgies amb el projecte Territori social d’Aigües de Barcelona. El passat dijous 31 de març, l'Àrea d'Igualtat i Sostenibilitat Social de la Diputació de Barcelona i Agbar signaren un conveni per a l’impuls de projectes i iniciatives socials orientats a l’apoderament i autonomia de persones en situació de vulnerabilitat.
Durant el mes d’abril han tingut lloc trobades entre els equips tècnics i de direcció dels dos municipis i l’equip del projecte transformador “Barris i comunitats: motors de transformació social”, liderat per l’Àrea d’Igualtat i Sostenibilitat Social de la Diputació de Barcelona. A les reunions s’han presentat els equips i referents, així com les principals característiques i reptes que afronten cadascun dels barris.
L’Àrea d’Igualtat i Sostenibilitat Social impulsa un fons de finançament extraordinari de 5,9MEUR dedicat a la promoció del benestar dels infants, adolescents i les seves famílies destinat a ajuntaments majors de 20.000 habitants i consell comarcals.
A les sessions de treball del mes de febrer i març dels Espais d’intercanvi dels Plans locals d'acció comunitària inclusiva (PLACI) es va convidar a l'Àrea Igualtat i Sostenibilitat Social per exposar i dialogar sobre el treball que s’està desenvolupant al voltant de dos dels principals espais municipals relacionals: els espais públics i les comunitats veïnals.
El passat 28 de març va tenir lloc al Centre Cultural El Calisay d’Arenys de Mar la presentació de la diagnosi de la participació sociocultural de les persones grans als municipis de menys de 20.000 habitants del Maresme
El passat 30 de març va tenir lloc la jornada de presentació del Projecte LEARN als municipis. La trobada, en format virtual i coordinada per l’OBERAXE com a entitat líder del projecte, va tenir per finalitat presentar els diferents paquets de treball i, sobretot, compartir amb els ens locals espanyols la iniciativa per a la creació d’una Xarxa d’Antenes Locals per a la lluita conjunta contra el racisme, la xenofòbia i qualsevol forma de discriminació.
Francesca Bonnemaison (Barcelona, 1872-1949) fou la filla única d'un matrimoni de la burgesia catalana, comerciants de professió, casada amb Narcís Verdaguer i Callís, advocat i polític catalanista. A través d'aquest matrimoni va accedir als cercles de la intel·lectualitat i la política barcelonines. Dona emprenedora, va saber utilitzar la seva posició social i els seus grans dots per aconseguir els seus propòsits.
L’Acadèmia del Cinema Català ha creat un Departament d’atenció i prevenció dels abusos en el sector audiovisual i de les arts escèniques, que compta amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona, a través l’Àrea de Drets Socials, Justícia Global, Feminismes i LGTBI, i de la Diputació de Barcelona, des de l’Àrea d’Igualtat i Sostenibilitat Social.
Recentment, hem assistit a dos actes institucionals per la presentació i posada en marxa de Plans LGTBIs municipals i comarcals que amb comptat amb el nostre suport institucional, tant econòmic com tècnic, a través del Catàleg de Serveis.
Posem a disposició dels ens locals el servei telemàtic de consultes i assessorament adreçat a les professionals dels serveis territorials d’atenció a les dones i a les violències masclistes.
El proper mes de març comença una videoformació innovadora en les polítiques socials adreçades a les persones cuidadores, que aportarà coneixement sobre l'anomenada economia feminista i l'economia de les cures, posant el treball reproductiu en el centre de la vida, emplaçant la cura al centre de l'economia, i oferint eines pràctiques en els marcs de competències municipals.
Enguany, amb la 1a edició del Cercle de Comparació Intermunicipal de Serveis d’Igualtat, comença una nova etapa de les eines d’avaluació i millora continua, que la Diputació de Barcelona posa a disposició dels serveis municipals d’igualtat per a millorar-ne la gestió.
El LAB Bonnemaison inicia el curs ‘Claus per al lideratge de les dones als ens locals’ adreçat a dones electes, amb l’objectiu d’afavorir el lideratge femení, potenciar les seves competències directives ,i facilitar eines pràctiques per desenvolupar i potenciar les habilitats de direcció, en clau feminista.