Habitatge, Urbanisme i Activitats - juny 2015

Butlletins
juny 2015 - #70

Habitatge

Celebrat el curs Serveis d’Intermediació en matèria hipotecària. Avançat.

Durant el mes  maig  la Gerència de Serveis d'Urbanisme, Habitatge i Activitats de la Diputació de Barcelona ha realitzat el curs  "Serveis d'Intermediació en matèria hipotecària. Avançat" dirigit als professionals tècnics dels serveis locals d'habitatge.

L'objectiu del curs ha estat dotar als professionals dels serveis locals d'habitatge de coneixements avançats en la matèria, aprofundir en els conceptes i nocions jurídiques i econòmiques en matèria hipotecària a través de l'anàlisi i exposició de diferents casos pràctics d'intermediació, i obtenir les eines necessàries per a la resolució de conflictes derivats del sobreendeutament i del risc d'exclusió residencial.

S'han tractat les nocions jurídiques, l'actualitat normativa i jurisprudencial en matèria hipotecària, les clàusules abusives i la protecció al consumidor i deutor hipotecari,  l'anàlisi pràctic de la situació del deutor hipotecari i les diferents tècniques de negociació amb l'entitat financera, així com els supòsits d'aplicació del Codi de bones pràctiques i l'estudi  de l'innovador mecanisme de segona oportunitat. El curs es va tancar amb una taula rodona amb la intervenció de diferents experiències locals de gestió dels serveis d'intermediació en matèria hipotecaria.


Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats