Habitatge, Urbanisme i Activitats - desembre 2014

Butlletins
desembre 2014 - #65

Habitatge

La Diputació de Barcelona posa a disposició de Sant Cugat del Vallès el Servei d’Intermediació en Deutes de l’Habitatge (SIDH)

El Servei d'Intermediació en Deutes de l'Habitatge (SIDH) inicia el seu desplegament a la comarca del Vallès Occidental amb la implantació d'un nou punt a Sant Cugat del Vallès.

El passat 25 de novembre el diputat Benestar Social, Salut Pública i Consum, Josep Oliva, realitzà la presentació oficial del SIDH a Sant Cugat del Vallès que s'havia posat en marxa uns dies abans.

Aquest servei està ubicat a les dependències de l'Oficina Local d'Habitatge de la localitat i tindrà una cobertura supramunicipal, prestant servei a la ciutadania de Rubí i de Castellbisbal a més de a la de Sant Cugat del Vallès.

Si bé aquest servei és nou per al municipi, en el casos de Rubí i Castellbisbal reforça les actuacions que en temes d'intermediació hipotecària ja estaven realitzant ambdós municipis.

El Servei d'Intermediació en Deutes de l'Habitatge és fruit de la coordinació amb Ofideute, el servei de mediació hipotecària de la Generalitat de Catalunya. L'objectiu del SIDH, que compta amb la col·laboració dels Col·legis d'Advocats de la demarcació de Barcelona, és augmentar i estendre els punts d'atenció a les famílies que tenen problemes per afrontar els deutes hipotecaris, així com establir una acció coordinada i un model i circuit únics de mediació en tot el territori de la demarcació de Barcelona.

Ofideute, que és un servei que ofereix l'Agència de l'Habitatge de Catalunya de la Generalitat, es va crear l'any 2010 per pal·liar els efectes de la crisi en l'àmbit de l'habitatge i evitar l'exclusió social per motiu residencial. Des de llavors, treballa per estendre la mediació entre els particulars i les entitats bancàries als municipis.

El desembre de 2012 la Generalitat i la Diputació van signar un conveni per coordinar els serveis de mediació hipotecària amb què comptaven les dues administracions. Amb la signatura d'aquest conveni, el servei d'Ofideute es coordina amb el SIDH de la Diputació per oferir un servei de proximitat a la ciutadania.


Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats