Butlletí e-Sports - 7 de gener de 2015

Butlletins
7 de gener de 2015 - #89

Sabies que...?

S'ha aprovat el Catàleg de Serveis 2015, on figura l’oferta d’Esports per 2015

Catàleg de Serveis 2015

Catàleg de Serveis 2015

Aquest desembre s'ha aprovat el nou catàleg i ja s'hi poden consultar els recursos de la Gerència de Serveis d'Esports.

Com cada any, les línies de suport d'Esports estan classificades en dues dimensions: activitats esportives i equipaments esportius.

 

 

 

Pel que fa a les activitats esportives, s'ofereixen 9 línies de suport:

1. Assessoraments d'activitats esportives: elaboració d'informes d'assessorament, per part del personal de l'Oficina d'Activitats Esportives, amb l'objectiu de donar suport al disseny i la planificació d'activitats esportives locals (legislació, planificació de programes, organització d'esdeveniments, aplicació de mesures ambientals, potencial turístic, esponsorització i usos temporals d'espais buits).

2. Instruments tècnics d'esdeveniments esportius. Suport en l'elaboració de:  

> Plans d'autoprotecció (PAU) que preveuen les emergències que es poden produir en les activitats esportives a l'aire lliure afectades pel Decret 82/2010, de 19 de juny,de la Generalitat de Catalunya. Inclouen les mesures de resposta davant de situacions de risc, catàstrofes i calamitats públiques.

> Estudis bàsics de seguretat i autoprotecció (EBSA) que estableixen els nivells mínims de seguretat i autoprotecció en els esdevenimens esportius i inclouen els elements de protecció, seguretat i integritat dels participants, l'organització i el públic

3. Cessió de trofeus i medalles: lliurament de trofeus i medalles, amb la imatge de la Diputació de Barcelona, per a esdeveniments i activitats esportives.

4. Préstec de material esportiu: préstec de material esportiu, lúdic i recreatiu de característiques especials.

5. Activitats esportives per a petits municipis: suport econòmic que té per objectiu afavorir el desenvolupament d'activitats esportives en els municipis de fins a 1.000 habitants i que inclou suport a: esdeveniments esportius de caràcter puntual i participació oberta, accions continuades de dinamització esportiva,  activitats dinamitzades per la Diputació de Barcelona (Jornades d'esport adaptat i Cicle de passejades "A cent cap als cent") i beques per accedir a la pràctica esportiva i evitar el risc d'exclusió social.

6. Dinamització de programes esportius locals: suport econòmic als programes esportius dels ens locals que tinguin per objectiu facilitar l'accés regular de la població a l'activitat fisicoesportiva. Inclou activitats adreçades a la millora de la salut, a facilitar la integració social de persones amb discapacitat, a reforçar els valors educatius per afavorir el joc net o altres projectes esportius singulars del municipi com, per exemple, l'ús esportiu i social d'espais escolars o escoles municipals esportives o accions de caràcter intercultural que afavoreixin la convivència mitjançant l'esport.

7. Esdeveniments esportius de caràcter puntual i de participació oberta: suport econòmic a l'organització d'esdeveniments esportius locals de caràcter puntual i de participació oberta a tota la població.

8. Esport adaptat i cicle de passejades per a la gent gran: suport econòmic a les jornades d'esport adaptat, dinamitzades per la Diputació de Barcelona, que ofereixen la possibilitat d'apropar a les persones amb discapacitat activitats esportives desenvolupades al medi natural, mitjançant jornades de vela i d'equitació adaptada. També al cicle de passejades per a la gent gran, projecte que vol donar a conèixer als usuaris diferents indrets del territori, practicant exercici i caminant de manera totalment adaptada a les possibilitats dels participants.

9. Esport per prevenir el risc d'exclusió: suport al desenvolupament d'accions municipals, mitjançant beques, adreçades a prevenir l'exclusió social amb l'objectiu d'afavorir l'accés i el manteniment de la pràctica esportiva a persones amb manca de recursos econòmics. Per exemple: campus esportius, participació continuada en programes esportius, etc.

Pel que fa als equipaments esportius, s'ofereixen 3 línies de suport:

1. Assessoraments d'equipaments esportius: elaboració d'informes d'assessorament, per part del personal de l'Oficina d'Equipaments Esportius, amb l'objectiu de donar suport a una gestió més eficient dels equipaments locals. Els informes poden ser sobre els temes següents: planificació i viabilitat d'equipaments esportius, gestió, anàlisi de l'estat actual, reforma, manteniment, eficiència energètica, paviments i material esportiu inventariable, reglaments i normes d'ús, anàlisi d'usos temporals esportius dels espais buits i plecs de contractació.

2. Instruments tècnics d'instal·lacions esportives: suport en l'elaboració de:  

Plans d'autoprotecció que preveuen possibles emergències en les instal·lacions derivades de la seva activitat i inclouen mesures de resposta davant situacions de risc

> Plans inicials de manteniment que diagnostiquen l'estat actual de la instal·lació per establir propostes de millora i adequar-la a condicions d'ús de seguretat

> Plans d'estalvi energètic que contribueixen a la millora del funcionament de la instal·lació optimitzant-ne els consums

Estudis bàsics de gestió que procuren una millora de l'explotació en els àmbits funcional, d'activitats i economicofinancer.

3. Millora del material esportiu inventariable: suport econòmic per a la substitució, l'adaptació a la normativa vigent o la implementació de nou material esportiu inventariable en espais esportius de titularitat municipal, amb la finalitat de millorarne la seguretat

Sempre i quan es compleixin els requisits fixats a la fitxa de cada producte previst al Catàleg (https://seuelectronica.diba.cat/tramits-ens/concertacio/cataleg2015/), els ens locals podran presentar les corresponents sol·licituds, que es valoraran tècnicament i, amb posterioritat, es procedirà a la concessió dels ajuts, amb caràcter general, en funció de la qualitat tècnica dels projectes locals i de la disponibilitat de recursos amb què compta la Diputació. Els terminis es resumeixen al següent quadre:

 

En xifres globals, el nou Catàleg de serveis 2015, disposa d'un pressupost de 54,5 MEUR, un 80% del qual està destinat a programes locals d'atenció a les persones i de desenvolupament econòmic i foment de l'ocupació. Són 214 recursos que es posen a disposició dels ajuntaments i ens locals de la demarcació perquè puguin oferir uns serveis de qualitat als ciutadans.

En el nostre web (www.diba.cat/esports) podeu trobar més informació tot i que podeu adreçar qualsevol consulta a l'adreça gs.esports@diba.cat  o per telèfon al  934 022 464.


Valorem la vostra privacitat

Esports
Pg. de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet - Edifici Migjorn - 1a planta
08035 Barcelona
http://www.diba.cat/esports
m.esports@diba.cat