Butlletí educ@diba
14 d'octubre 2024 - #301

Destacat

Es tracta de quatre guies metodològiques i un glossari amb conceptes clau. Cadascuna d'elles presenta els continguts d’un component o eix de treball i s’hi ofereixen eines que es poden editar i descarregar per treballar de forma personalitzada: una metodologia estàndard per aplicar als diferents casos que pateixen els joves que abandonen els estudis per diferents motius (personals, estructurals o socials).

Pocs dies abans de celebrar el fòrum «Educació i benestar emocional», volem compartir amb vosaltres els ponents que participaran en les diferents ponències i taules el 29 d’octubre.

Comptarem amb experts amb un gran reconeixement en els àmbits de l'educació i el benestar emocional.

Podeu consultar la llista dels ponents aquí!

Go top

Actualitat de la Gerència de Serveis d'Educació

Nou curs del programa CuEmE: Benestar emocional i aprenentatge

Aquest curs, el programa Cultura Emprenedora a l’Escola posa el focus en el benestar emocional i la seva influència en l’aprenentatge i l’emprenedoria. El dijous 17 d’octubre, a les 12 h, estrenarem un vídeo al web del programa CuEmE, en el qual alumnat, cooperatives, equips docents i personal tècnic reflexionen sobre les emocions i com aquestes es manifesten en les diferents fases del programa. Us convidem a veure el vídeo i a compartir-lo amb els equips docents del vostre territori.

Premià de Mar es posa en marxa contra la segregació educativa

Premià de Mar fa un pas important en la lluita contra la segregació educativa amb la presentació del document de bases per a l'elaboració del Pacte local contra la segregació educativa. Serà un full de ruta que marcarà l’estratègia local a mitjà i llarg termini amb l’objectiu de millorar l’escolaritat equilibrada, l’equitat i l’educació comunitària.

L'exposició educativa «Indestructibles» arriba a Bigues i Riells del Fai

Del 7 al 21 d'octubre, el Centre Cívic i Cultural El Rieral de Bigues i Riells del Fai acollirà l'exposició itinerant «Indestructibles», una mostra que ofereix una oportunitat per treballar valors com la solidaritat, els drets de la infància i la igualtat d'oportunitats. Els ens locals que estigueu interessats a portar aquesta exposició al vostre municipi podeu sol·licitar-la durant tot l'any en aquest enllaç.

 

Disponible el «Destil·lat 36»: Aliances amb els centres educatius

Aquest «Destil·lat» aporta els coneixements necessaris per establir aliances entre els centres escolars, els diferents estaments de la comunitat educativa i les polítiques educatives municipals, a partir d’unes relacions de confiança i treball efectiu.

Les aliances i el treball en xarxa amb els agents educatius ajuden a combatre les desigualtats entre infants i joves.

Go top

Catàleg i convocatòries

Encara sou a temps de demanar els recursos disponibles per treballar en l'àmbit de l'orientació i les transicions educatives o en el benestar emocional de l'alumnat. El termini per sol·licitar-los finalitza el 31 d'octubre.

Avançament de l'aprovació dels recursos educatius del Catàleg de Serveis 2025

Està previst que el Ple del 28 de novembre de 2024 aprovi la convocatòria 2025 del Catàleg de Serveis 2024-2027. L'inici de la presentació de sol·licituds està previst per al 3 de desembre de 2024, després de la publicació oficial de l'anunci de la convocatòria. Mantingueu-vos atents per no perdre l’oportunitat de sol·licitar els recursos que més s’adaptin a les necessitats educatives del vostre municipi.

Recursos

Go top

Agenda

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Àrea d'Educació, Esports i Joventut
Gerència de Serveis d'Educació
C/Urgell, 187
Escola Industrial - Edifici del Rellotge, 1ª pl.
08036 Barcelona
T. 934 022 263
https://www.diba.cat/educacio
Butlletins anteriors
Podeu adreçar-vos a:
gsed.educacio@diba.cat

Facebook Twitter Youtube Instagram Comunitat virtual