Butlletí Ocupació a la Indústria Local
N.1 - Especial Jornada Ocupació a la Indústria Local 2018 (maig 2018) - #1

Foto de família

Aplaudim la feina ben feta!

Foto de família dels 13 ens participants al programa OIL

Foto de família dels 13 ens participants al programa OIL

 

 

Felicitem el lideratge exercit des dels ens locals tractors dels projectes que ha estat cabdal per assolir unes xifres francament exitoses. 

Llegir més...

 

 

 

 

La diputada de Promoció Econòmica i Ocupació, Sra. Sònia Recasens, fa un reconeixement públic lliurant un diploma als 13 ens locals que han liderat els 24 projectes desenvolupats en la 1a i 2a convocatòria del programa Ocupació a la Indústria Local.

Agència de Desenvolupament del Berguedà, amb els projectes Valorització dels oficis tèxtils Berguedà-Lluçanès-Moianès i les Especialitzacions productives en la indústria tèxtil i electromecànica del Berguedà. Aquests dos projectes s’han centrat en diferents aspectes del sector tèxtil i podem destacar especialment el desenvolupament de la formació en alternança, on la formació pràctica s’ha realitzat amb la col·laboració de les empreses participants. Han dirigit part dels seus esforços a la retenció de talent jove al territori.

L’Ajuntament de L’Hospitalet de Llobregat, amb el projecte OQUPA’LH, s’ha focalitzat al sector químic de gran consum i productes farmacèutics, centrant-se en la qualificació de persones joves i majors de 45 anys a les necessitats d’aquest sector productiu.

L’Ajuntament de Manresa, amb el projecte Ocupació al Bages Industrial, centrat en el sector metal·lúrgic, ha treballat activament per la concertació institucional i la col·laboració publicoprivada, així com per la promoció dels estudis industrials a la comarca. L’estreta col·laboració amb la patronal metal·lúrgica i la universitat ha estat cabdal per donar suport al desenvolupament de projectes d’R+D en empreses industrials del Bages i per a l’impuls de nous estudis universitaris més vinculats a les necessitats i tendències actuals del sector.

L’Ajuntament de Mataró, pel projecte INSERTEXT. Aquest projecte s’ha dedicat al sector tèxtil i és destacable la participació dels centres de formació i investigació del territori. Han obtingut un 68% d’inserció dins del col·lectiu de majors de 45 anys i un 75% d’inserció del col·lectiu de majors de 55 anys. Grans resultats en col·lectius fortament castigats per la crisi.

L’Ajuntament de Sabadell, amb el projecte Metall Vallès s’ha dirigit al sector metal·lúrgic de la comarca del Vallès Occidental i en les seves dues edicions ha apostat clarament per la formació a mida. A més, fruit d'un treball constant amb el teixit productiu s'ha assolit un elevat percentatge d’insercions en empreses participants, per sobre del 40%. També cal destacar que en el decurs del desenvolupament del projecte s’ha gestionat un gran volum d’ofertes de treball vinculades al sector, concretament en la segona edició han estat un total de 206.

L’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda, amb el projecte Logis ocupació de la Riera de Caldes, dedicat al sector logístic, destaca la implementació del model de gestió per competències en el seu disseny i desenvolupament. Atenció, la mitjana de la valoració de les persones participants en els diferents itineraris ha estat de 8,5 sobre 10.

L’Ajuntament de Terrassa, el projecte Foment de l’ocupació a la indústria del sector químic, farmacèutic, plàstic i afins al Vallès Occidental, s’ha centrat al sector químic, farmacèutic, plàstic i afins, han assolit a la seva 2a edició que un 80% de les insercions hagin estat al propi sector gràcies al fet d’apostar per la formació a mida de les necessitats de les empreses i al seu alt nivell d’implicació.

L’Ajuntament de Vic, en el marc de les dues edicions del projecte Ocupació Indústria Local a Osona, centrat en el sector metall-mecànic, s’han dissenyat accions que abordaven tot l’itinerari professionalitzador, des de les vocacions i la orientació fins a la formació professionalitzadora i la inserció. Aquesta aposta integral s’ha reflectit en la qualitat de les insercions, prop del 70% d’aquestes han estat d’una durada superior als 6 mesos. 

L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès, pel projecte ADAPT Penedès, s’ha dedicat al sector vitivinícola i gairebé el 60% dels participants són dones, un 23% per sobre de la mitjana del conjunt de projectes.

El Consell Comarcal del Baix Llobregat, amb el projecte Promoure l’ocupació a la indústria local del Baix Llobregat, centrat a la indústria alimentària i de begudes i l’activitat logística i de transport ha ajudat a impulsar-lo i posar-lo en valor. 28 tècnics/ques dels 30 ajuntaments de la comarca i del propi Consell Comarcal han fet formació específica vinculada a la prospecció d’empreses.

El Consell Comarcal del Vallès Oriental, amb el projecte Promoure l’Ocupació a la Indústria Local al Vallès Oriental. Aquest projecte s'ha centrat en el sector metal·lúrgic i ha tingut la implicació d’una vintena d’ens locals de la comarca, per la qual cosa s'ha fet una gran tasca de concertació i coordinació. A més, s’ha adreçat a un dels col·lectius amb major taxa d’atur -com són les persones majors de 45 anys- que han representat més del 60% de les persones participants.

El Consorci per la promoció dels municipis del Moianès, amb el projecte Moianès territori d’oportunitats: Foment de l’Ocupació a la Indústria alimentària del Moianès. S’ha centrat, tal com diu el títol, al sector alimentari i que han participat per primera vegada a la 2a edició. S’ha fet una aposta per la retenció de talent a la comarca. Gairebé un 38% de les persones participants tenen un nivell d’estudis alt/avançat.

La Mancomunitat Intermunicipal de la Conca d’Òdena, amb els projectes REINTEXT i REINMET. Aquests dos projectes s’han centrat als sectors tèxtil i metal·lúrgic respectivament. Podem destacar la seva estreta col·laboració amb la Unió Empresarial de l’Anoia.

Newsletter: e-Indústria
Newsletter number: N.1 - Especial Jornada Ocupació a la Indústria Local 2018 (maig 2018)

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Servei de Mercat de Treball
Àrea de Desenvolupament Econòmic Local
Travessera de les Corts, 131 - 159
Recinte Maternitat - Pavelló Mestral
08028 Barcelona
Tel. 934 022 538
Fax 934 022 525
Ocupació a la Indústria Local

 

Visualitzar el Twitter @economieslocals Visualitzar el Twitter #OcupacióIndústria