El que fa especial aquest document és, en primer lloc, el fet d'haver estat elaborat i consensuat en la seva totalitat per 20 tècnics de 14 entitats locals diferents amb gran experiència en el control oficial dels establiments alimentaris minoristes i de la restauració.
En segon lloc es tracta d'un protocol de mínims, únic per a tots els sectors i únic per a totes les administracions locals que es vulguin afegir a aquest projecte.
El fet que sigui un protocol de mínims és important perquè permet a l'inspector municipal sistematitzar les inspeccions i fer una valoració del risc sanitari de forma més objectiva i professional.
Que sigui únic per a tots els sectors obliga a l'inspector a valorar el risc sanitari independentment del tipus d'establiment, en la línia establerta pel Reglament europeu (CE) 852/2004 però, a la vegada, fa més àgil la inspecció.
Per últim, que sigui únic per a totes les administracions permetrà la recollida dels resultats obtinguts en les inspeccions per al seu posterior tractament informàtic, la seva posterior avaluació i la planificació de les actuacions necessàries per a la reducció del risc sanitari. Permetrà també la gestió de la comunicació dels resultats a la ciutadania, i la comparació entre territoris.
Durant l'any 2015 la Unitat de Seguretat Alimentària del Servei de Salut Pública es proposa continuar treballant en una guia d'ús del protocol per tal d'ajudar a homogeneïtzar criteris d'avaluació i objectivar-los al màxim: què avaluar i com avaluar. En la guia també s'incorporarien mesures a adoptar en cas de risc greu per a la salut.
Aquest protocol està a l'abast dels ens locals a través de la Comunitat virtual Salut Pública local en xarxa. Si no hi teniu accés podeu sol·licitar-lo a través de spenxarxa@diba.cat.
Valorem la vostra privacitat
Servei de Salut Pública
Àrea d'Atenció a les Persones
Passeig de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet
Edifici Serradell Trabal, Planta 2
08035 Barcelona
T. 934 022 468
http://www.diba.cat/web/salutpublica/default
ssp.espaisalut@diba.cat