espaiS@lut - Gener 2013

Butlletins
Gener 2013 - #21

El Servei de Salut Pública informa

Resultats de la VII Jornada de Seguretat Alimentària

Jornada celebrada el passat mes de desembre i organitzada pel Servei de Salut Pública de la Diputació de Barcelona i l'Agència Catalana de Seguretat Alimentària.

En el marc de l'Espai Francesca Bonnemaison i amb una assistència que ha sobrepassat les 250 persones entre tècnics i diferents càrrecs de l'administració local i autonòmica i també professionals del sector alimentari, s'ha celebrat la setena jornada de Seguretat alimentària que aquest any s'ha centrat en les pràctiques de risc en el comerç minorista d'alimentació i en la restauració.

La inauguració de l'acte va anar a càrrec del Director de l'Agència Catalana de Seguretat Alimentària, Sr. Alfons Vilarrasa, que va destacar la important col·laboració entre la Diputació de Barcelona i l'Agència, i l'èxit d'aquestes jornades que, cada vegada més, supera el nombre d'assistents.

Tot seguit, representants de l'Agència Catalana van explicar com s'abordaven les toxiinfeccions alimentàries associades als establiments minoristes i de restauració, tant pel que fa a la gestió dels casos en la seva vessant més epidemiològica, com en la investigació in situ de les mateixes. Com a conclusió es va destacar que estan disminuint les toxiinfeccions lligades a l'àmbit domèstic, i que és en l'àmbit de la restauració on actualment s'observen la majoria de casos.

La darrera part de la jornada la va ocupar una taula rodona, moderada per personal del Servei de Salut Pública de la Diputació, on representants dels ajuntaments de Salt, Gavà, Sant Cugat del Vallès, de l'Agència de Salut Pública de Barcelona, de la Unitat Nocturna Operativa Centralitzada de la Guardia Urbana de Barcelona i de l'Agència de Salut Pública de Catalunya, van explicar les pràctiques de risc més freqüents i les eines per abordar-les, tant teòricament com des de la seva experiència, en diferents sectors del comerç minorista i la restauració i en el transport urbà dels aliments.

Les intervencions per part del públic assistent van ser nombroses en especial, per la seva singularitat i novetat,  les adreçades a les exposicions sobre les pràctiques de risc en les guinguetes de platja i en el transport urbà d'aliments.

Va tancar l'acte l'Il·lm. Sr. Xavier Garcia Albiol, Diputat Delegat de Salut Pública i Consum, de l'Àrea d'Atenció a les Persones de la Diputació de Barcelona amb un discurs de cloenda en el que valorà especialment el caràcter tradicional prenadalenc que han adquirit aquestes jornades de Seguretat alimentària; destacà també  "la necessària col·laboració entre l'Agència de Salut Pública i l'Administració local" i posà especial èmfasi en la importància de les inspeccions, en particular en aquesta època de crisi, en la que l'administració ha de fer compatibles la necessitat d'animar i tenir cura dels emprenedors i la de protegir la salut de la població.


Valorem la vostra privacitat

Servei de Salut Pública
Àrea d'Atenció a les Persones
Passeig de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet
Edifici Serradell Trabal, Planta 2
08035 Barcelona
T. 934 022 468
http://www.diba.cat/web/salutpublica/default
ssp.espaisalut@diba.cat