espaiS@lut - Desembre 2012

Butlletins
Desembre 2012 - #20

El Servei de Salut Pública informa

Informe SAM 2011 sobre la Seguretat Alimentària als Mitjans de Comunicació

L'estudi analitza anualment la cobertura que reben les qüestions relatives a la seguretat alimentària a la premsa i la televisió catalanes, i forma part de les activitats de la Plataforma SAM (Seguretat Alimentària i Mitjans de Comunicació), que impulsen l'Agència Catalana de Seguretat Alimentària i l'Observatori de la Comunicació Científica de la Universitat Pompeu Fabra.

Els casos més destacats a l'informe 2011 han estat: la crisi de l'E.coli a Alemanya, l'Informe OCU sobre la qualitat de la llet i la contaminació d'aliments. com els pinsos contaminats amb dioxines a Alemanya, els aliments i aigua contaminats per radiacions a Fukushima (Japó), i la detecció de mercuri en algunes espècies de peix blau.

També, s'alerten altres temes destacats com la crisi del sector agrari, l'empenta de la producció ecològica a Catalunya, el futur del mercat mundial de cereals i les conseqüències de la crisi en la capacitat per aconseguir els aliments bàsics.

Tots aquests casos, analitzats a l'informe, han posat de relleu la funció clau de la comunicació en el desenvolupament d'una alerta alimentària.

L'Informe SAM 2011 s'ha editat en català, castellà i anglès i es pot descarregar en format pdf a: Informe SAM 2011.


Valorem la vostra privacitat

Servei de Salut Pública
Àrea d'Atenció a les Persones
Passeig de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet
Edifici Serradell Trabal, Planta 2
08035 Barcelona
T. 934 022 468
http://www.diba.cat/web/salutpublica/default
ssp.espaisalut@diba.cat